Sudeći po onima što vole da se bave statistikama Singapur može da se pohvali najvećim vodenim zoološkim vrtom na svetu. Ovi akvarijumi su obično mnogo zanimljiviji od klasičnih zooloških vrtova. Mi smo ih već nekoliko obišli: u Monaku, Đenovi, Beču, Berlinu, Bangkoku i konačno Singapuru. Singapur ih zapravo ima više ali sudeći po informacijama ovaj koji smo posetili je najnoviji i najveći (S.E.A. Aquarium).
Teško je odlučiti koji mi je od ovih najlepši. Svaki od njih je impresivan na svoj način. Svaki od njih ima nešto što drugima nedostaje. I svakog od njih vredi posetiti. No ono što singapurki ipak stavlja na prvo mesto je veličina samih akvarijuma. Već na samom početku čeka vas ogroman akvarijum sa brodskom olupinom, čija veličina premašuje sve što ste do tada videli. A ovaj na ulazu nije čak ni najveći. Ta enormna veličina i raznolikost životinjskog sveta će izmamiti osmeh koji nećete skidati sa lica do kraja posete. Šetnja među ovim akvarijumima je jedno beskonačno vaukanje od uzbuđenja. Ceo doživljaj je upotpunjen muzikom i imaćete utisak da jata riba prate melodiju. Sve liči na savršenu umetničku postavku.
Ja sam čak dva puta posećivala akvarijum ove nedelje i mogla bih sutra opet. No džaba vam o njegovoj lepoti pričam, rečima se ovi osećaji ne mogu preneti. Uživajte u slikama, i ako vas put ikada u Singapur nanese ne zaboravite da obiđete singapurske ribice.

Comments:

  • 28/02/2014

    Savrseno!

    reply...
  • Svetlana Gudovic

    24/03/2014

    Cao Marice! Ja sam Svetlana Gudovic, skolska drugarica Snezane Radojicic. Zivim u tvom komsiluku u Jakarti. Pre 3 nedelje kad sam bila u Singapuru, nisam stigla da ti se javim, jer smo stalno bili u nekoj guzvi. Nadam se da cu uskoro ponovo dolaziti, pa necu propustiti to zadovoljstvo da se upoznamo.
    Moj stariji sin Filip je na mastersu iz slikarstva na Lasalle College of the Art.
    Ako si zainteresovana da uspostavite kontakt sa njim mogu da ti posaljem broj telefona. A to sto on radi mozes da pogledas na http://www.filipgudovic.com.
    Carica si, kako pises svoj blog!
    Srdacan pozdrav iz suncane Jakarte.

    reply...

post a comment