U centralnom delu Singapura, nalazi se jedno brdašce. Na njemu se izdešavalo štošta od istorijskog značaja za ovo ostrvo, no to nije tema ovog posta. To brdašce je pretvoreno u javni park i danas je poznat kao Park Keningovog utvrđenja (Fort Canning Park).
Kako se park nalazi u vrlo urbanom delu grada, poseta parku u sred podneva, po sparnom singapurskom danu, verovatno i nije najbolja ideja. E upravo jednog takvog dana, mi smo odlučili da izgluvarimo svoje popodne tamo. Kako su nam nedostajale škrge da bi disali na 99% vlažnosti, odlučili smo da se rashladimo u Umetničkom centru na koji smo slučajno nabasali. Taj Umetnički centar ima zanimljivu terasu oslikanu grafitima. I ja jutros slučajno naleteh na fotke tih grafita čisteći neke stare foldere sa slikama, te odlučih da zašarenim dodatno blog.

Na ukrašavanju poda ove terase je radilo šestoro ljudi iz različitih delova sveta: Brazila, Južnoafričke Republike, Novog Zelanda, Italije, Francuske i Singapura. Taj dan sam imala čudan osećaj da tom Umetničkom centru mesto nije u tom parku, a po ulasku u njega, ni da ovakvom podu nije mesto u takvoj zgradi. Sa ove distance mi se sad čini, da je to upravo savršen sklop. Našle se dve pogrešne stvari na pogrešnom mestu i odlučile da tamo obitavaju zajedno.

post a comment