Dragi moji,

Nedostajete mi. Ali o tome ću mejlom pošto su ovo razglednice, a ne dnevnik jedne sredovečne žene.

Brno je grad sa predivnim kafićima i restoranima. Klopa je božanstvena i ono što ću posavetovati sve koji dolaze ili prolaze kroz Brno: Jedite u fancy restoranima u centru! Cena je ista kao i u krš kafanama a usluga i klopa milion puta bolja. Cene su inace nešto povoljnije nego u Beogradu, ali ništa nije za džabe. Ovde imaju nešto kao Happy Hours između 11 i 13h kada komplet meni… predjelo, supa, glavno jelo i salata koštaju nekih 150-200 din.

Od piva smo za sada probali jedino starobrno i ocena mu je, za svetlo nekih 4, a za tamno, koje ja inace ne volim, 5++++.

Ali ono zbog čega je ovaj post dobio naslov koji ima je naša poseta jednom izuzetnom kafiću koji se nalazi u sastavu muzeja: AIR Cafe. Specijalitet kuće su limunade (voćni kokteli) kojih ima jedno tridesetak i do sada smo stigli da isprobamo tri različite, jedna je u sebi imala čak i kaktusov sok. Eto zašto nemamo vremena za pivo.

Nadam se da će slike bar malo dočarati atmosferu. Za potpuni doživljaj će svakako nedostajati tiha muzika iz 30ih u pozadini.

Air Cafe 1

Air Cafe 2

Air Cafe 3

Evo slike za neke posebne, iako se kosi sa svim mojim antimilitaristickim uverenjima.

Air Cafe 4

Najbolje naravno ostaje za kraj, čisto da znate kako fin svet posećuje ovaj kafić.
Nadam se da su vam SVI jezici na mestima.

Air Cafe 5

post a comment