Danas sam bila kod zubara. Po prvi put u Singapuru. Ajde što me je odrao s parama, nego me je i silno uvredio. Sedim, tj. ležim na onoj stolici zubarskoj. Gledam u monitor na kojem je rendgenski snimak mojih zuba. Još uvek svi na broju. Lepi. Lepi meni. Čika zubi se baš i nisu svideli.

– A ta jedinica gornja okrnjena?
– Šta s njom?
– Od kada vam je to?
– Uskoro će biti 30 godina.
– Jel ste razmišljali o nadogradnji? Znate, mnogim ljudima se čitava ličnost promeni posle takvih intervencija.
– A šta fali mojoj ličnosti? Mislim, tek smo se upoznali.
– Ne, ne, ništa. Mislio sam, ljudi se zbog takvih stvari osećaju nesigurno, nelagodno… Ma znate?
– Ne znam. Nisam se osećala ni nesigurno, ni nelagodno zbog njega. Uostalom, ovaj okrnjeni zub mi je tu da me podseća na jednu od prvih naučenih životnih lekcija.
– Zaista?
– Da.
– I?
– Ne bih Vas gnjavila tom pričom.
– Naprotiv. Molim Vas. Baš me interesuje.
– Pa ajde, ako Vas baš interesuje. Imala sam nekih 7-8 godina. Tek su mi izrasli ti novi prednji zubi. Bila sam inače, vrlo tiho i povučeno dete. Bar, dok me ne iznerviraju. I bila je ta neka mala glupača koja nije htela da me se otkači. Nešto me je maltretirala. I baš je bila uporna. Na kraju sam eksplodirala i ubila boga u njoj. Pustila sam je tek kad je krenula da moli za milost i obećala da će me ostaviti na miru. I tako, još uvek besna ustanem ja sa nje, jer sam do tada pobedonosno sedela na njoj čupajući je za kosu, i krenem ka svom stanu. I ona me dohvati za nogu. Ja padnem. I ostane mi ovaj okrnjen zub.
– I?
– Pa, onda ništa. Ustanem. Okrenem se. I zavalim je tom istom nogom po sred glave. Tu sam je još par puta šutnula dok nas neka starija komšinica nije razdvojila. I eto, to je to.
– I dobro… šta je tačno poenta?
– Kako šta je poenta? Čak i kada pobediš protivnika, ne okreći mu leđa. Nikad ne znaš da li će te budala nabosti od pozadi.
– Hahahaha. Poruka primljena, okrnjeni zub će ostati okrnjen.
– Da. Uostalom muž mi ne bi oprostio da ga taknem. On baš misli da sam zbog tog zuba za trunčicu slađa.

Njemu je eto bilo smešno. Meni nije. Razmišljala sam o tome koliko je ovaj svet sjebano mesto kad zubar veruje da tridesetšestogodišnja žena može da se oseća nesigurno jer joj fali pola milimetra od ćoška prednjeg zuba. Ali, sa zubarima se ne vredi pregoniti. I tako je sve to krenulo jer je njemu samo do para.
Tih njegovih četrdesetak minuta u toku kojih mi je napravio pomenuti snimak vilice i plombirao jedan zub koštali su me 320 singapurskih dolara. To mu dođe skoro 200 evra. Kad sam videla račun, momentalno su me umnjaci zaboleli. Još mi je preporučio intervenciju na pet dodatnih zuba. Slagah da ću zvati za dve nedelje da zakažem.
Mislim da ću kao svi gastosi, od sada zube lečiti u domovini. Što je mnogo, mnogo je čika zubo čak i za Singapur.

Comments:

  • 17/01/2015

    Ovi naši skorojevići (“selebritiji”) idu odavde u Singapur da popravljaju zube da pokažu da imaju, a ti bi nazad :).

    reply...
  • 17/01/2015

    Hahaha :)))) Da sam ga pustila da mi odradi sve na zubima što je hteo, tačno bi me sve to koštalo koliko povratna karta i sve popravke zajedno u Srbiji 😉

    reply...
  • 17/01/2015

    Wow! Stvarno si je tako razbila?
    Sjajna pričica i dobra životna lekcija, zaista 🙂
    A poentu treba proširiti na sve delatnosti koje se na bilo koji način bave našim izgledom najagresivnije nam namećući ideal savršene, obezličene i isprazne lepote. Cela reklamna mašinerija vezana za lepotu pere ljudima mozgove namećući im sledeću logiku: Ako izgledaš savršeno, bićeš uspešan (voljen, vredan divljenja) i srećan. Udicu su progutale milijarde.

    reply...
  • 17/01/2015

    Velika je to industrija. I na žalost, vrlo uticajna. Kada me je toliko koštala plomba mogu misliti koliko bi bila nadogradnja…

    A za klinku, stvarno je ubih od batina. 😀 Mislim da mi se posle toga više nikada nije javila, a živele smo u istoj zgradi i išle u istu školu. :)))

    reply...
  • Sasa Eunet/YUnet

    19/01/2015

    Slojevita prica draga Marice. Pocevsi od zubara bandita , preko zivotne borbe sa drugom vrstom bandita – vrsnjaka..
    Cinjenica je da hoce od nas da naprave nesigurne likove kojima je savrsen estetski izgled najbitnija stvar u zivotu , a usput cemo da ostavimo brdo para i da se zaduzimo ako treba da bi sredili sve nepravilnosti ..zbog kojih smo nesigurni u sebe.. jelte..

    Ako nista drugog , bar znas da u Srbiji mozes da dodjes kod Slavice da ti sredi zube a da ne budes opljackana 🙂

    Pozz

    reply...
  • 19/01/2015

    Jao Sale, ja sam skroz zaboravila da je Slavica zubarka. Ne znam kako sam to smela s uma.
    Ceo život sam nekako okružena zubarima. Niko se time ne bavi u familiji, ali većini mojih najbližih prijatelja su mame ili tate zubarke, jednoj sestra, jednoj brat i eto tebi žena.
    Ja bi trebalo da imam najlepše zube na svetu. 🙂

    reply...
  • 20/01/2015

    Čoveče, treba znači sa tobom biti obazriv! :))) Dobro je da ta tvoja drugarica nije ostala bez zuba!
    A čika zubi je trebalo da kažeš da si ti pristalica jedne sasvim druge estetike, koju on nikad neće razumeti… uostalom, ne isplati mu se. 😛

    reply...
  • Mira Shizofrenic

    01/03/2015

    Wooow, Marica kicks ass!! Yea… zubar – debil.. menjanje ličnosti pff…e jadno li je to sve

    reply...

post a comment