Ovo mu nekako dođe kao nastavak prethodnog posta.

Posle “događaja” sa jastogom u petak, sledila nam je iscrpljujuća celodnevna šetnja sa našim domaćinom po zoo-u, u subotu. Neverovatna uživancija kojom ću se detaljnije baviti u nekom drugom postu. Pre nego što smo krenuli do zoološkog vrta imali smo traljavi doručak u lokalnom Tesku kojim smo jednoglasno bili nezadovoljni. Nakon pola dana provedenog u predivnoj šetnji umirali smo od gladi, opet jednoglasno. Tu nam dragi domaćin predloži kao opcije za ručak kineski ili persijski restoran. Mi smo do tada, od azijske kuhinje, imali iskustva samo sa japanskim restoranima i nešto nam nije bilo do pirinča toga dana, pa je kineski od početka imao slabe izglede. Mada je presudna odluka donesena nakon Bilketovih reči da je u pakistanskom restoranu hrana kao kod kuće i da imaju nešto sto ima ukus kao domaći hleb. Mmmmmmm…. domaći hleb. Pečem ja ovde razne lepinje, pogačice, razvlačim i kore za pitu, ali domaći hleb… mmmmmmmm.

Ulazimo u restoran. Ambijent domaćinski, tiha pakistanska muzika u pozadini, fini pakistanci te uslužuju, sve baš potaman. Ja sam u to vreme još uvek bila skeptična da hrana može biti baš kao domaća, a i domaći hleb… hm, nije baš realno. U meniju jela grupisana po stepenu ljutosti, sa odvojenim vegeterijanskim delom. Malo su mi značila ta imena, totalno nepoznati pojmovi bez ikakvog opisa sadržaja. Sa mesnatim delom je lakše. Ime grupe uz koju je objasnjeno koliko je ljuto, i ispod toga nabrojane vrste mesa sa sosovima. Ali najbitniji su prilozi u njima je ono sto ima ukus kao domaći hleb. I ime mu je nan.

Donesose hranu, zaista bogovsku sa predivnim nanom… mmmmm…

Ovo na prvoj slici, sto sam ja jela, ima ukus zaljućenog prebranca pored koga je nan, a ovo na drugoj je neka ljuta govedina kojom je Miljan bio odusevljen. Slika Bilketove slatke piletine s karijem je ispala suviše mutno pa je nisam ubacila, ali tvrde da je bila mnooogo dobra.

Eh, a račun prava sitnica. Posle onog jastoga, sve mi je kao za džabe. Negde oko 650 kruna, četiri glavna jela, Miljan je bas bio gladan, pa je posle “zasladio” piletinom, salata, cetiri nana… mmmmmmmmmm… i piće.

Pa eto savet za sve raseljene Srbe, jedite po pakistanskim restoranima, klopa je kao kod kuće 🙂

Comments:

  • 18/05/2007

    Mala korekcija, u pitanju je pakistanski restoran 🙂 Hrana je prva liga i ima ukus!

    reply...
  • 18/05/2007

    Hvala na ispravci 😉 Mora da me omamila dobra klopa, pa sam pobrkala loncice 😀

    reply...
  • 22/05/2007

    Kad ce biti slika?:D

    reply...
  • Nebojsa

    25/05/2007

    Zdravo,

    Da li radis u HPS, S&C, HBS, HA ili IMC?

    Mozda bismo mogli da uspostavimo neku poslonu saradnju za teritoriju Srbije.

    Javi na email.
    Pozdrav!

    reply...
  • 27/05/2007

    Hehe, tako ja na sva usta hvalim indijsku i libansku kuhinju, ko nije probao nije ziveo:))) Imam u postu o Njujorku detalj sa indijskim restoranom, pa ako si gladna, svrati:)

    reply...
  • 28/05/2007

    Mmmm… evo idem odmah na tvoj sajt da jedem :)))

    reply...

post a comment