Karneval der Kulturen je jedan u nizu izgovora Berlinjanima da organizovano krkaju i loču. Zvanična priča iza karnevala je da širi bratstvo i jedinstvo među sve šarenolikijom populacijom Berlina. U suštini licemerna kao i sva ostala okupljana organizovana od strane grada uz pomoć države.
Za razliku od ovog cirkusa, ona prava okupljanja protiv proterivanja imigranata su uglavnom tugaljiva i slabo posećena. No ako ne shvatate preozbiljno svu ovu zajebanciju, nego krenete u obilazak da biste se sudarali na ulici sa silnim narodom, jeli, pili, tražili ljubav svog života ili slikali okolo dok vas kažiprst ne zaboli, onda je ovo jedna od onih za “obavezno posetiti” stvari u Berlinu. Dobro dođe i nama ovdašnjima za šetnju gostiju koji su imali sreće da se zadese u Berlinu u vreme karnevala. Jer svi znamo da kad na odmor idete sem hrane i pića o malo čemu zapravo i razmišljate.
Hrana i piće su dakako preskupi, ali ko bi pare da štedi u Nemačku na odmor i tako ne bi došao. Mi smo na ovom karnevalu ubili dve muve jednim udarcem jer smo vodili gosta u provod i iskoristili sav taj fotogenični šareniš za slikanje. Slikanje ljudi, dece i kučića baš i nije po volji Nemaca koji su poznati po tome da cene svoju privatnost. Te je ovaj karneval raj za one s fotoaparatima jer se svi ubiše od poziranja. Te eto ja poželeh da podelim te retke trenutke sreće fotografa amatera sa prebivalištem u Nemačkoj, sa vama dragi slučajni i namerni gosti ovog bloga.

Comments:

  • 20/05/2013

    Ja sam kao pod ‘kulturnim’ ocekivala nekakve narodne nosnje ili tako nesto. Spajdermen mi nije bio na pameti. Mogli su jednostavno da stave naslov: maskenbal:)

    reply...
  • Maja

    20/05/2013

    Meni su svi super, osim Spajdermena. 🙂 Deluje mi kao masovno i dobro organizovana manifestacija, u Švajcarskoj takvih još nema, koliko mi je poznato …

    reply...
  • 25/05/2013

    Meni je ovo sve super, uključujući i Spajdermena. A fotke su ti fenomenalne, prvo sma njih pogledala pa ond ačitala, i sve vreme sam s epitala da li si možda pogrešila s naslovom, da nije ovo neka razglednica iz LAtinske Amerike s nekog njihovog karnevala 🙂

    reply...

post a comment