postcards…
The world moves with me

Majstori, majstori… 17.10.15

Mule (Mullae) je naselje u Seulu koje je uspelo da spoji nespojivo. U njemu su se sreli umetnici i metalostrugari, i usput jedan uljem umazani, poluraspadnuti deo grada pretvorili u galeriju na otvorenom. Spojili su ih kriza, besparica i ljubav ka stvaranju lepih stvari.

Naime, Mule je bio sedište zanatlija koje su pod pritiskom modernizacije i dolaskom velikih fabrika, krenuli da zatvaraju svoje male radnje. Kraj je polako siromašio, kućerci i radionice propadale, a cene stanova u naselju padale. Tone razbacanog materijala, smrad ulja i buka mašina očigledno nisu smetali umetnicima da, privučeni niskim cenama stanova, kolonizuju pomenuto naselje.

Neki su se latili okolo razbacanog otpada i od njega napravili zanimljive umetničke komade. Drugi su se bacili na “molerske” radove. Tako ujedinjeni, u ljubavi ka umetnosti, koegzistiraju majstori i umetnici. Na sreću nas, slučajnih prolaznika.

Mule je lako naći. Nalazi se kraj istoimene metro stanice na zelenoj liniji (linija br. 2). Izađete na izlazu 7 i krenete u lunjanje okolnim uličicama slobodnim stilom. Ništa sem uživancije nije garantovano.

Trenutno ima 2 komentara

 1. “Мили је умела од ничега
  Да направи нешто.”

  Муле ме подсети на ову причу, коју ћу ти испричати следећом приликом.
  А та потреба за стваралаштвом, која надјачава све, увек ми је фасцинантна.

  -- Komentar ostavio/ostavila Милица, dana 19.10.15 u 13:47

 2. Komentar je otišao u spam folder, verovatno jer si pisala ćirilicom. :0
  Nagađam samo, jer ne vidim drugi razlog. Trebalo bi da je dovoljno pametan i nauči za sledeći put. ;)

  -- Komentar ostavio/ostavila Marica, dana 26.10.15 u 12:47

Ostavite komentar